28.7.17

SUE - LA CIENCIA CONFIRMA QUE ELS DINERS SI QUE COMPREN LA FELICITAT

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Fins ara la creença popular deia que els diners no fan la felicitat, encara més, fa uns anys, el 2011, es va portar a terme una investigació -a la Universitat Victoria de Wellington, a Nova Zelanda- que va arribar a la mateixa conclusió, que els diners sí que garanteixen un cert benestar, però no serveixen per comprar la felicitat. En aquell estudi es van processar dades obtingudes de 63 països i de més de 420.000 entrevistes. Al final, van arribar a la conclusió que la llibertat i l'autonomia personal eren més importants per a l'ésser humà que els bitllets.
Aquelles dades potser van alleujar el comú dels mortals: els que no tenen un compte a Suïssa o un iot amarrat al port. Però ara s'acaba de publicar un altre estudi que tira per terra el vell axioma, i que vindria a dir, per exemple, que Jeff Bezos, l'amo d'Amazon, que acaba de desbancar Bill Gates (Microsoft) com l'home més ric del planeta, segons 'Forbes' -té una fortuna de 90.000 milions de dòlars / 77.000 milions d'euros-, hauria de ser la persona més ufanosa de la humanitat.
Segons un estudi conjunt fet per les universitats de la Colúmbia Britànica i Harvard, i publicat a 'Proceedings of the National Academy of Sciences', els diners SÍ que fan la FELICITAT; això sí, si s'utilitzen per COMPRAR TEMPS. 
Tenir temps redueix l'estrès -la pandèmia del segle-, l'ansietat, l'insomni... i, a més, augmenta el benestar i la felicitat.

Vegem algun exemple pràctic que els investigadors han inclòs en els seus tests: pagar a algú perquè faci les feines domèstiques o cuini, o tenir aparells o aplicacions mòbils que estalviïn temps, contribueix al relaxament i la felicitat del que paga per aquests serveis. Aquests resultats s'han obtingut després d'entrevistar més de 6.000 persones als EUA, Dinamarca, el Canadà i els Països Baixos. "¿Quant temps passen al mes a 'comprar temps lliure'?". Aquesta és la pregunta que se'ls va fer.
Així mateix, es va avaluar el grau de satisfacció amb la vida i van respondre a qüestionaris sobre sentiments i situacions d'estrès. 
En resum, aquells que disposen de diners per 'comprar temps' se senten més contents. "Els beneficis de gastar diners a guanyar temps no només són per a la gent rica", explica Elizabeth Dunn, una de les autores de l'estudi, ja que "aquesta inversió és possible, en diferent grau, per a persones amb tota mena d'ingressos", diu.

En un dels tests utilitzats, van agafar 60 adults a l'atzar per gastar 40 dòlars a guanyar temps durant un cap de setmana o destinar-los a qualsevol compra material. Els resultats assenyalen que aquells que van gastar els diners a estalviar temps es van sentir més satisfets.
Malgrat els beneficis d'invertir en temps, l'estudi va constatar que no tothom és conscient d'aquest avantatge. Per exemple, es van examinar 850 multimilionaris i gairebé la meitat deien que no gastaven diners a subcontractar serveis que els descarreguessin a ells de les tasques menys gratificants.

"Encara que el temps es pot comprar i pot servir per alleujar la falta de temps de la vida quotidiana, encara són pocs els que ho fan, fins i tot entre aquells que s'ho podrien permetre", sentencia Dunn.
«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger