SUE - LA CIENCIA CONFIRMA QUE ELS DINERS SI QUE COMPREN LA FELICITAT


Fins ara la creença popular deia que els diners no fan la felicitat, encara més, fa uns anys, el 2011, es va portar a terme una investigació -a la Universitat Victoria de Wellington, a Nova Zelanda- que va arribar a la mateixa conclusió, que els diners sí que garanteixen un cert benestar, però no serveixen per comprar la felicitat. En aquell estudi es van processar dades obtingudes de 63 països i de més de 420.000 entrevistes. Al final, van arribar a la conclusió que la llibertat i l'autonomia personal eren més importants per a l'ésser humà que els bitllets.
Aquelles dades potser van alleujar el comú dels mortals: els que no tenen un compte a Suïssa o un iot amarrat al port. Però ara s'acaba de publicar un altre estudi que tira per terra el vell axioma, i que vindria a dir, per exemple, que Jeff Bezos, l'amo d'Amazon, que acaba de desbancar Bill Gates (Microsoft) com l'home més ric del planeta, segons 'Forbes' -té una fortuna de 90.000 milions de dòlars / 77.000 milions d'euros-, hauria de ser la persona més ufanosa de la humanitat.
Segons un estudi conjunt fet per les universitats de la Colúmbia Britànica i Harvard, i publicat a 'Proceedings of the National Academy of Sciences', els diners SÍ que fan la FELICITAT; això sí, si s'utilitzen per COMPRAR TEMPS. 
Tenir temps redueix l'estrès -la pandèmia del segle-, l'ansietat, l'insomni... i, a més, augmenta el benestar i la felicitat.

Vegem algun exemple pràctic que els investigadors han inclòs en els seus tests: pagar a algú perquè faci les feines domèstiques o cuini, o tenir aparells o aplicacions mòbils que estalviïn temps, contribueix al relaxament i la felicitat del que paga per aquests serveis. Aquests resultats s'han obtingut després d'entrevistar més de 6.000 persones als EUA, Dinamarca, el Canadà i els Països Baixos. "¿Quant temps passen al mes a 'comprar temps lliure'?". Aquesta és la pregunta que se'ls va fer.
Així mateix, es va avaluar el grau de satisfacció amb la vida i van respondre a qüestionaris sobre sentiments i situacions d'estrès. 
En resum, aquells que disposen de diners per 'comprar temps' se senten més contents. "Els beneficis de gastar diners a guanyar temps no només són per a la gent rica", explica Elizabeth Dunn, una de les autores de l'estudi, ja que "aquesta inversió és possible, en diferent grau, per a persones amb tota mena d'ingressos", diu.

En un dels tests utilitzats, van agafar 60 adults a l'atzar per gastar 40 dòlars a guanyar temps durant un cap de setmana o destinar-los a qualsevol compra material. Els resultats assenyalen que aquells que van gastar els diners a estalviar temps es van sentir més satisfets.
Malgrat els beneficis d'invertir en temps, l'estudi va constatar que no tothom és conscient d'aquest avantatge. Per exemple, es van examinar 850 multimilionaris i gairebé la meitat deien que no gastaven diners a subcontractar serveis que els descarreguessin a ells de les tasques menys gratificants.

"Encara que el temps es pot comprar i pot servir per alleujar la falta de temps de la vida quotidiana, encara són pocs els que ho fan, fins i tot entre aquells que s'ho podrien permetre", sentencia Dunn.

Publica un comentari a l'entrada

.

BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - Copyright © SEGONS UN ESTUDI.... Designed - OddThemes