9.6.17

SUE - ELS POLLETS DOMESTICS DE CINC DIES, SABEN SUMAR I RESTAR

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

L'aritmètica no és exclusiva d'humans i simis. Ho han demostrat científics italians que, en un experiment publicat per la revista Proceedings of the Royal Society, han descobert que els pollastres domèstics "cinc dies d'edat" saben sumar. Els pollets eren capaços de fer operacions com "un més un o quatre menys dos". Els autors de l'estudi han comprovat l'habilitat dels pollets per sumar i restar objectes que els amaguen després de dos pantalles. Segons una de les autores de l'estudi Lucia Regolin els animals "van realitzar aritmètica bàsica" per calcular quina pantalla ocultava el major grup d'objectes. La científica va aconseguir provar que els pollets eren capaços de fer operacions com "un més un o quatre menys dos", quan els ficaven en caixes amb objectes de plàstic groc que confonien amb altres individus iguals a ells. 
Els investigadors van col·locar cinc objectes idèntics al costat dels pollets, als quals se'ls va sotmetre a proves d'elecció en què desapareixien tres i dos objectes darrere de pantalles idèntiques opaques. Els pollets van inspeccionar espontàniament la pantalla que ocultava el major grup d'objectes.
En una fase posterior, després de fer desaparèixer els objectes, els científics van permetre als pollastres veure com transferien un a un els objectes d'una pantalla a l'altra. A continuació, els pollastres van triar la pantalla que ocultava un major nombre d'elements, el que suggereix que els pollastres tenen una capacitat innata per sumar. Rugani, de la Universitat italiana de Pàdua i membre de l'equip responsable de l'experiment, va explicar que ja es coneixien les habilitats d'alguns animals com "els simis", que també tenen "capacitat ordinal", és a dir, que a més de comptar saben ordenar els diversos objectes que compten.
«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger