Un estudi realitzat pels investigadors del grup Neuro-Com de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Celia Andreu-Sánchez i Miguel Ángel Martín-Pascual, i de la Divisió de Neurociències de la Universitat Pablo d’Olavide de Sevilla, Agnès Gruart i José María Delgado-García, ha revelat que els professionals de l’audiovisual parpellegen menys que la resta de la població.

Així ho ha conclòs després d’una investigació en la qual han participat professionals de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), coordinats per l’Institut RTVE, i que han comparat diferents vídeos a través d’una pantalla i una representació teatral en directe amb el mateix contingut, segons ha informat la UAB en un comunicat.

Així mateix l’estudi ha apuntat que aquesta disminució de la freqüència durant el visionat de vídeos i altres productes audiovisuals provoca que es reprodueixi “quan miren la realitat”, és a dir, en la vida normal i ha recordat que aquesta funció de l’ull té una doble finalitat, cognitiva i fisiològica.

En aquest sentit, l’anàlisi ha advertit que “una baixa freqüència de parpelleig pot provocar una deficient lubricació ocular que, al seu torn, pot derivar en problemes” als ulls.

La comparativa entre la projecció de vídeos i l’obra de teatre es va fer en un espai amb dues estructures negres de quatre per dos metres i separades l’una de l’altra, així cada vegada que es representava la funció es treia el televisor i mitjançant el buit que quedava es contemplava i es monitoritzava els espectadors amb un dispositiu d’electroencefalograma sense cables que mesurava l’activitat electromiogràfica del múscul orbicular ocular.

Els autors de l’estudi, publicat en la revista d’investigació científica ‘PLOS ONE’, volen realitzar aquest mateix treball en jugadors de videojocs i consumidors intensius de videoclips.  -VILAWEB.CAT


Share To:

F. Puigcarbó

Post A Comment:

0 comments so far,add yours