El consum de dos o més tasses de cafè o de te al dia pot augmentar el risc de desenvolupar càncer de pulmó, segons una investigació realitzada per un equip internacional de científics presentada a la conferència anual de l'Associació Nord-americana per a la Investigació del Càncer que va finalitzar aquest dimecres a Atlanta (Geòrgia, EUA).
Els autors d'aquest treball van realitzar una avaluació de 17 estudis diferents fets als Estats Units i Àsia, en els quals es relacionava la ingesta de les dues begudes amb el càncer de pulmó. Les investigacions analitzades es basaven tant en persones que no fumaven com en fumadors diagnosticats amb aquesta malaltia.
Com el consum de cafè i de te està estretament relacionat amb els hàbits dels fumadors, els estudis previs podien haver donat resultats poc consistents, assenyala el nou treball. L'autor principal d'aquest nou anàlisi, Jingjing Zhu, de la Universitat de Vanderbilt (EUA), ha indicat que en les investigacions anteriors no es va distingir què va ser el que va provocar el desenvolupament del càncer de pulmó, si el tabac o les dues begudes.
En l'avaluació es va detectar que les persones que no fumaven però bevien dues o més tasses de cafè al dia tenien un 41% més de probabilitats de desenvolupar la malaltia, en comparació amb aquells que no prenien aquesta beguda. De la mateixa manera, les persones no fumadores que consumien dues o més tasses de te diàries tenien un 37% més de probabilitats de desenvolupar càncer de pulmó que els que no bevien te.
El risc era similar per a totes les edats i races i per a tot tipus de cafè. De fet, el cafè descafeïnat portava associat un 15% més de probabilitats de provocar la malaltia que el cafè amb cafeïna. En aquest sentit, els autors del nou treball suggereixen que no és la cafeïna la detonant del càncer de pulmó, sinó alguna cosa en el procés de torrat del cafè el que impulsa el vincle entre la beguda i el risc de patir aquesta malaltia. - rt.com
Els autors d'aquest treball van realitzar una avaluació de 17 estudis diferents fets als Estats Units i Àsia, en els quals es relacionava la ingesta de les dues begudes amb el càncer de pulmó. Les investigacions analitzades es basaven tant en persones que no fumaven com en fumadors diagnosticats amb aquesta malaltia.
Com el consum de cafè i de te està estretament relacionat amb els hàbits dels fumadors, els estudis previs podien haver donat resultats poc consistents, assenyala el nou treball. L'autor principal d'aquest nou anàlisi, Jingjing Zhu, de la Universitat de Vanderbilt (EUA), ha indicat que en les investigacions anteriors no es va distingir què va ser el que va provocar el desenvolupament del càncer de pulmó, si el tabac o les dues begudes.
En l'avaluació es va detectar que les persones que no fumaven però bevien dues o més tasses de cafè al dia tenien un 41% més de probabilitats de desenvolupar la malaltia, en comparació amb aquells que no prenien aquesta beguda. De la mateixa manera, les persones no fumadores que consumien dues o més tasses de te diàries tenien un 37% més de probabilitats de desenvolupar càncer de pulmó que els que no bevien te.
El risc era similar per a totes les edats i races i per a tot tipus de cafè. De fet, el cafè descafeïnat portava associat un 15% més de probabilitats de provocar la malaltia que el cafè amb cafeïna. En aquest sentit, els autors del nou treball suggereixen que no és la cafeïna la detonant del càncer de pulmó, sinó alguna cosa en el procés de torrat del cafè el que impulsa el vincle entre la beguda i el risc de patir aquesta malaltia. - rt.com