Cal anar-hi entre les 8 i les 10 del matí. Us expliquem el motiu. A gairebé tothom li agraden les pizzes. Però no a tots li agraden totes les pizzes. I és que menjar una realment bona no és senzill. Afortunadament, els científics que estan sempre atents a totes les nostres necessitats, han trobat la solució als nostres esforços i han descobert quina és la millor hora per anar a la pizzeria, si volem menjar una que sigui perfecta. O gairebé.
Segons un estudi realitzat per Andrey Varlamov, investigador de l'Institut de Superconductors, Òxids i Altres Materials i Dispositius Innovadors de Roma, l'hora ideal per visitar la pizzeria és entre les 8 i les 10 del matí, quan el local està encara mig buit. Per què?
En el seu estudi, l'investigador pren com a model una pizzeria tradicional italiana, amb un forn de maons. Segons els seus càlculs, per aconseguir preparar una pizza gairebé perfecta, es necessita hornearla a una temperatura d'entre 325 i 330º C, durant dos minuts. I el problema és que quan el local té molts clients, l'habitual és pujar la temperatura del forn i disminuir el temps de forn. D'aquesta manera s'atenen més ràpidament les comandes, però es veu afectada la qualitat del producte final.
Però, ¿és possible preparar una pizza gairebé perfecta en un forn elèctric a casa? Segons Varlamov, el problema amb els forns elèctrics és que la base de la pizza calenta més ràpid i més intensament que la resta. Així que si la horneásemos a 330º durant dos minuts, el més segur és que acabi carbonitzada.
Però per a tot hi ha solució. I l'investigador diu que es pot aconseguir una pizza realment òptima en un forn casolà, disminuint la temperatura a 230º, i deixant-la preparar durant 170 segons. - QUO.ES