Els trastorns del son són perillosos, ja que afecten la nostra salut i al nostre benestar general. Ara, una investigació aporta més pes a aquesta afirmació, plantejant que els efectes d'una bona nit de son són tan beneficiosos per a la nostra felicitat i el nostre benestar com guanyar la loteria.

Segons el CDC, a part dels possibles accidents de trànsit o errors laborals, no dormir prou redueix la qualitat de vida i pot conduir a una sèrie de malalties cròniques com la diabetis, l'obesitat o el càncer, així com un augment del risc de morir de forma prematura.
El nou estudi realitzat per científics de la Universitat de Warwick (Regne Unit) suggereix que millorar la qualitat del son pot fer-nos tan feliços com guanyar la loteria. Els investigadors van examinar els patrons de son de 30.594 persones majors de 16 anys durant un període de 4 anys: la qualitat del son i el benestar van ser avaluats un cop entre 2009 i 2011, i de nou entre 2012 i 2014. Les variables analitzades van ser: la quantitat de son, la qualitat de la son i l'ús de medicació per dormir.

Per mesurar els resultats, l'equip va utilitzar el Qüestionari General de Salut (GHQ) i van emprar models de regressió lineal en cada solució, ajustant els factors que potencialment podien influir en les dades com el sexe, l'edat, l'origen ètnic, l'educació i la situació laboral. 
Per contra, les millores en la quantitat i qualitat del son -sobretot això últim-, així com l'ús de menys medicació per dormir, van ser associades a puntuacions més altes en les escales salut i benestar. Les millors puntuacions van ser comparables al benestar produït per guanyar un premi de loteria més gran que 250.000 dòlars.

"Les troballes actuals suggereixen que un canvi positiu en el somni està vinculat a un millor benestar físic i mental. És refrescant veure el potencial curatiu de la son fora de la configuració dels assajos clínics, ja que això demostra que els beneficis del son són accessibles per a tots i no reservats per a aquells amb un somni extremadament dolent que requereixen tractaments intensius ", explica Nicole Tang, líder de la feina. L'estudi ha estat publicat a la revista Sleep.
Share To:

F. Puigcarbó

Post A Comment:

0 comments so far,add yours