25.7.17

SUE - CIENTÍFICS DESCOBREIXEN PER QUÈ MOVEM ELS BRAÇOS A CAMINAR

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Alguna vegada s'ha preguntat per què en caminar fa oscil·lar els braços de forma oposada a les cames? Un equip de científics ha trobat la resposta: Fa que caminar sigui més fàcil i eficient. El típic moviment d'oscil·lació dels braços ha desconcertat als científics, ja que no tenia cap utilitat evident, el que va fer a alguns investigadors suggerir que era una relíquia evolutiva amb poc o cap propòsit, heretada d'ancestres que caminaven a quatre potes. No obstant això, un equip d'investigadors de la Universitat de Michigan, als Estats Units, i la Universitat de Tecnologia de Delft, a Holanda, van decidir determinar exactament què aconseguia moure o no els braços en caminar.
De manera que van construir un model mecànic per tenir una idea de les dinàmiques del moviment del braç ia més van reclutar a 10 voluntaris als quals es va demanar que caminessin amb una oscil·lació normal, amb els braços lligats o enganxats als costats i amb els braços oscil·lant en sincronia amb les cames. Els investigadors van descobrir que mantenir els braços quiets mentre es camina requereix un 12 per cent més d'energia metabòlica que si es mouen.
Al seu torn, un caminar amb oscil·lació oposada a l'habitual, movent el braç dret amb el peu esquerre i l'esquerre amb el peu dret, va resultar utilitzar un 26 per cent més d'energia, ja que els músculs havien d'esforçar per mantenir el ritme , segons les troballes publicats dimecres a Proceedings of the Royal Society B, la revista d'investigació biològica de la Royal Society. Moure els braços també contraresta el moviment de gir o "rosca" que crea el cos en moure les cames per un camí recte i suavitza el moviment de caminar, reduint la despesa d'energia dels músculs de les cames.
"Encara oscil·lar els braços és relativament fàcil de fer, el seu efecte en el consum d'energia durant el passeig és significatiu", van indicar els experts en el seu informe. "Més que una relíquia de les necessitats de mobilitat dels nostres ancestres quadrúpedes, el balanceig del braç és una part integral de l'economia energètica del caminar humà", han conclòs.

I UN QUE PENSAVA QUE ERA PER QUE S'AIREGESSIN LES AIXELLES..
«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger