Les paneroles, igual que passa en els humans, engreixen i perden 'qualitat de vida' si no s'alimenten adequadament. És el que ha revelat un curiós estudi dut a terme per Patricia Moore, de la Universitat d'Exeter, Devon (Regne Unit), que ha dedicat una dècada d'investigacions a aquests insectes. Segons la informació de livescience.com, Moore va estudiar com les paneroles femelles canviaven els seus hàbits d'aparellament en funció de la dieta que estiguessin seguint, especialment pel que fa a la seva alimentació mentre són joves. A les paneroles que s'alimenten malament abans de mudar, els costa més aparellar-"Ja sabíem que el que mengen durant la seva etapa adulta influeix en les seves decisions reproductives", deia la investigadora; aquesta investigació ha permès demostrar que l'aliment ingerit amb anterioritat, a edats més primerenques, condiciona també aquestes decisions, alguna cosa desconegut fins ara.
Per arribar a aquesta conclusió, Patricia Moore i el seu equip, van recopilar una àmplia mostra de paneroles femelles que després van dividir en dos grups. Cadascun dels grups es sotmetia a diferents tipus de dieta. Un d'ells va ser alimentat amb una dieta equilibrada, basada en peix ric en proteïnes i flocs de civada, rics en hidrats de carboni. L'altre grup, però, s'alimentava a base de peix exclusivament.
"No era una qüestió de quantitat, sinó de varietat", afirma Moore, de manera que a tots dos grups se'ls va permetre menjar tant com volguessin. Després de mudar, i passar a l'etapa adulta, l'equip va canviar les dietes d'alguns dels insectes. La meitat de les paneroles que havien estat alimentant bé, van passar a fer-ho només amb peix; i viceversa.
Divuit dies més tard, l'experiment va concloure, i l'equip va passar a disseccionar part de les paneroles que havien sobreviscut, deixant viure a la resta.
La durada de la vida d'aquestes paneroles va ser, més o menys, la mateixa; però, les que es van alimentar malament, es van engreixar i van trigar una mica més a madurar. "Va ser un sorprenent resultat que demostra la importància d'una dieta equilibrada", concloïa Moore. Les paneroles mal alimentades durant la seva època jove, estaven menys disposades a reproduir-se, i els portava més temps escollir a la parella per l'aparellament.
Share To:

F. Puigcarbó

Post A Comment:

0 comments so far,add yours