20.4.17

SUE - EL TEU TELÈFON MÒBIL SAP SI ESTÀS DEPRIMIT

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

El telèfon intel·ligent ha demostrat tenir tot tipus d'aplicacions interessants i útils en l'àmbit de la medicina. Fa uns mesos ja us havíem parlat d'una nova generació d'apps que poden diagnosticar la depressió. Ara, un estudi de Feinberg School of Medicine de la Universitat Northwestern de Chicago (EUA) va un pas més enllà i pot detectar els seus símptomes depenent de l'ús que un usuari faci del seu telèfon mòbil.

Segons els investigadors, per diagnosticar-depressió a una persona tan sols cal obtenir una sèrie de dades del seu telèfon mòbil. D'una banda, un dels símptomes de la malaltia es manifesta en el temps que l'usuari utilitza el telèfon intel·ligent. Els participants en l'estudi que no presentaven problemes el feien servir una mitjana de 17 minuts al dia, mentre que la mitjana dels deprimits era bastant superior: 68 minuts.

La informació del GPS del dispositiu també ha ajudat els investigadors a diagnostiar aquesta patologia. En l'estudi, les persones que no han sortit del seu país i que han registrat una menor quantitat de llocs visitats són més propenses a patir depressió, el que implica que la inactivitat i l'absència de viatges són factors que influeixen negativament.

Altres dades rellevants que es poden registrar a través del telèfon mòbil són els horaris dels individus. Els investigadors han pogut observar que aquelles persones amb horaris menys regulars tenen més risc de patir depressió, de manera que tenir una rutina horària ajuda a trobar-se millor.

Gràcies a la informació obtinguda dels sensors dels mòbils, aquest equip d'investigadors va poder identificar amb èxit al 87% de les persones participants en l'estudi que patien depressió.

"La importància d'aquest descobriment és que pot detectar si una persona té símptomes depressius i la gravetat dels mateixos sense haver de preguntar-li", afirma David Mohr, un dels investigadors. "Ara tenim una mesura objectiva de la conducta relacionada amb la depressió. I la podem detectar de forma passiva".
«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger