24.4.17

SUE - EL TEU GAT PODRÍA INTENTAR MATAR-TE EN CREURE QUE ÉS UN LLEÓ

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

El teu gat pot estar planejant matar-te. Això és el que els titulars semblen estar dient a tot arreu. I, encara que no és en absolut un titular particularment correcte, alguns de les últimes investigacions en la psicologia dels nostres companys felins favorits van revelar que pot ser que siguin molt més neuròtics - i reticents a rebre ordres - que els que es pensava anteriorment. Els investigadors van publicar aquestes troballes especialment inusuals al Journal of Comparative Psychology.
Aquesta informació arriba en un any especialment dolent per als propietaris de gats. Estudis anteriors indiquen que la teva mascota no només et veu com un terratinent innecessari, sinó que tendeixen a percebre'ns com gats idioticos i lampiños que no poden caçar.
Aquest nou estudi, liderat pel Zoològic del Bronx a la Universitat d'Edimburg, ha comparat al Gat domèstic (gat) amb el Gat Salvatge Escocès (Felis silvestris grampia), la Pantera l'Himàlaia (Neofelis nebulosa), Lleopard de Neu ( panthera uncia), i el Lleó Africà (Lleó), i van concloure que essencialment els gats domèstics són lleons miniatura en termes de la seva personalitat dominant.
A cadascuna de les espècies estudiades se'ls va assignar un tipus de personalitat segons el Model dels Cinc Grans. Aquest tipus de categorització psicomètrica s'usa normalment per professionals de la salut mental per descriure la personalitat de persones, però aquí la van utilitzar en criatures més felines. Els experts assenyalen que comparar la personalitat humana amb animals no-humans pot ajudar-nos a comprendre l'evolució de certes característiques psicològiques.
Com pots haver endevinat, hi ha cinc categories: l'obertura al canvi (apreciació general d'informació i experiències noves), responsabilitat (en amplis trets, semblants a l'auto-disciplina), extraversió (amplitud d'experiències, com aposto a profunditat), cordialitat (preocupació per l'harmonia social), i neuroticisme (tendència a experimentar estrès i emocions negatives), cada un amb el seu propi set de sub-categories.
Cadascuna de les espècies triades van ser observades en captivitat; els investigadors van categoritzar l'afinitat de cada un dels centenars de subjectes felins amb cada un dels 5 tipus de personalitat (i les seves subcategories) en una escala de 7 punts. Dins d'aquesta escala, el gat domèstic va mostrar el mateix control, impulsivitat (l'equivalent negatiu de responsabilitat) i neuroticisme que un Lleó Africà.

Com el gat domèstic va evolucionar del Gat Salvatge Africà, els investigadors esperaven que els números de l'Gat Africà Escocès i l'animal domèstic fora similars, però no; tens un lleó petit a casa teva. Això sembla suggerir que els gats són - en general - iracunds controladors que actuen sense pensar abans.
Tot i que hi ha algunes limitacions òbvies amb l'estudi, com el fet que només es van estudiar gats en captivitat, l'estructura de la personalitat humana pot calçar amb primats però no ser necessàriament compatible amb els gats.

En qualsevol cas, cap part d'aquest estudi suggereix que el teu gat està planejant matar-te. "El teu gat no vol despacharte", va dir Marieke Gartner, cap de la investigació de la Universitat d'Edimburg. No obstant això, un fet interessant és que el Gat Salvatge Escocès - amb la seva barreja de cordialitat, responsabilitat i control - pot ser una molt millor mascota.
«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger