14.3.17

SUE - ELS EXPERTS AFIRMEN QUE L`ALCOHOL NO ENGREIXA

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Un estudi del grup d'experts de vida activa i obesitat de l'Hospital de Nens de Ontario publica un ainvestigación que assegura que es pot beure sense guanyar pes. Hi ha molts estudis que posen en relació el consum de l'alcohol amb l'obesitat o l'augment de pes. Una investigació realitzada per un grup d'experts canadencs al 2015 demostra que no té per què ser així, ja que depèn en gran mesura de les característiques personals de cada un i de l'estil de vida que es porta. Per tant, desmenteix que la ingesta de substàncies alcohòliques comportin sempre un augment de pes.

Gregory Traversy i Jean-Philippe Chaput, del grup de Invesitigación de Vida Activa i Obesitat de l'Hospital de Nens de Ontario, a Ottawa, han avaluat la relació entre la ingesta d'alcohol i l'índex de massa corporal de grans grups de persones en un moment determinat de temps. La conclusió d'aquesta observació és que el consum d'alcohol no està associat amb el pes dels homes ni de les dones, arribant fins i tot a observar que el pes corporal de les que beuen alcohol és inferior al de les no bevedores.

POQUES COINCIDÈNCIES ENTRE ALCOHOL I OBESITAT

D'altra banda, també es van estudiar grups d'individus durant llargs períodes de temps. La conclusió ha estat que tampoc hi ha una coincidència clara entre prendre alcohol i l'augment de pes. En diversos casos no es va trobar cap tipus de relació o relació negativa entre alcohol i pes. Encara que en altres casos aïllats sí que hi va haver alguna coincidència entre homes bevedors, especialment de cervesa, i obesitat.

MÉS PERILL PER ALS BEVEDORS HABITUALS

Estudis recents demostren que els bevedors molt habituals s'arrisquen a guanyar pes, però que la ingesta d'alcohol moderada no està associada ni amb el pes ni amb canvis a la zona de la cintura. Els estudis que el Dr. Chaput defineix com més fiables són experiments que es van fer de manera controlada, en què persones aleatòries consumien determinades quantitats d'alcohol sota supervisió. En aquests casos s'ha demostrat que beure dos gots de vi negre amb un sopar diària durant sis setmanes no influeix en l'obesitat o l'augment de pes, ni produeix canvis en comparació amb algú que prengui el mateix sopar i faci la mateixa quantitat d'exercici , però no consumeixi les dues copes de vi.

DONES SEDENTÀRIES AMB SOBREPÈS

De la mateixa manera, tampoc es van produir canvis significatius en el pes de 20 dones sedentàries amb sobrepès després de 10 setmanes consumint un got de vi cinc vegades per setmana. Tanmateix, els períodes experimentals van ser curts, i si es tractés de 5 anys o més, un petit augment de pes podria arribar a comportar un munt de quilos més, tret que es reduís la ingesta d'aliments o s'augmentés l'activitat física .

COMPENSAR LA INGESTA D'ALCOHOL

Les calories de l'alcohol s'utilitzen com a combustible, així que el cos prescindeix d'altres fonts de calories. Això implica que les persones que beuen han de menjar menys o fer més exercici per mantenir-se en el seu pes. Però es pot evitar guanyar pes i greix corporal tot i beure força si es té un dieta saludable i es fa exercici.

DIFERENTS FACTORS

A més, hi ha molts factors que intervenen en l'augment de pes, no només el que es beu o el que es menja. També és important tenir en compte la genètica de cada un, la tendència a compensar les calories addicionals que es consumeixen, o si es beu vi, cervesa o begudes destil·lades. Sumat a això, l'alcohol té un efecte de desinhibició, que pot provocar menys autocontrol a l'hora de dinar.

NO HI HA UNA REGLA GENERAL

Per tant, l'important és ser conscient que cada un és diferent i no a tots els ha de provocar un augment de pes la ingesta de begudes alcohòliques, perquè tot depèn de les característiques individuals de cada un. L'essencial és l'autocontrol i estar al tant de quant es menja, quant es beu i quant afecta això al cos de cada un.

«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger