22.2.17

SUE - SI SE`LS POSA NOM A LES VAQUES, DONEN MÉS LLET

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Un estudi britànic indica que les vaques a les que el granger tracta afectuosament amb un nom produeixen més llet que les que romanen en l'anonimat. L' estudi, dut a terme per científics de la Universitat de Newcastle i en què van participar 516 grangers del Regne Unit, revela que les vaques "nominades" donaven a l'any 214 litres més que la resta. Dos de cada tres grangers van assegurar que coneixien a totes les vaques de la seva cabana i un 48 per cent es van mostrar d'acord en que el contacte humà positiu era beneficiós per a la producció lletera.
"L'important és tractar a les vaques com si fossin persones", afirma Dennis Gibb, propietari d'una vaca a les proximitats de Newscastle upon Tyne. "Tenim més de tres-centes vaques i moltes les hem batejat amb noms de flors o d'arbres", explica el granger en declaracions que publica avui el diari "The Times".
Els autors d'aquest estudi, Catherine Douglas i Peter Rowlinson, han estat guardonats amb un dels anomenats premis "IG Nobel": El de medicina veterinària. Els premis IG Nobel distingeixen anualment a les "investigacions que fan riure i també pensar".
La cerimònia va tenir lloc la passada nit a la Universitat de Harvard (EUA), i els guanyadors van rebre els seus premis de mans d'altres científics distingits amb el premi Nobel, entre ells Rich Roberts, que va guanyar el de medicina el 1993, i Sheldon Glashow, guardonat amb el de Física el 1979. Altres premis van ser per a científics que havien de determinar si era millor ser colpejat al cap amb una ampolla buida o plena o per què les dones embarassades no cauen fàcilment a l'inclinar-com els passa als homes.
«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger