23.2.17

SUE - LLEGIR LLIBRES ALLARGA DOS ANYS LA VIDA D´UNA PERSONA

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Un nou estudi de la Universitat de Yale ha confirmat una cosa que sospitaven, fins i tot pot ser que l'haguessin llegit en algun lloc, els addictes a la lectura: llegir llibres millora l'esperança i la qualitat de vida. En aquesta recerca publicada a «Social Science and Medicine» es va descobrir que existia una relació directa entre les persones amb major longevitat i aquelles amb hàbits de lectura més sòlids.

Després de preguntar a més de 3.500 participants de més de 50 anys sobre els seus hàbits de lectura, les dades van permetre dividir a aquests lectors en diversos grups: els que no llegien res, els que llegien menys de tres hores i mitja a la setmana, i les que que ho feien més de 3 hores i mitja. Els resultats de la investigació, que es va allargar durant 12 anys, van demostrar que els dos grups que llegien superaven en dos anys més de vida al grup que no llegia res.

El factor de lectura va ser determinant més enllà del sexe, el poder adquisitiu, formació acadèmica o l'estat de salut. Tot i mantenint un ritme de vida sedentari, l'estudi demostra que es poden aconseguir millor qualitat de vida amb els llibres. No obstant això, la dada més important de la investigació, per sobre de la qualitat de vida, és que els lectors comparats amb aquells que no llegeixen tenen un avantatge de supervivència de dos anys.

Segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicat el passat setembre, un de cada tres espanyols (el 36,1% de la població) no llegeix llibres mai (el 18,3%) o gairebé mai (el 17,8 %), mentre que un 28,6% assegura que gaudeix d'aquest hàbit gairebé diàriament. El 14,6% ho fa «un o dos cops per setmana», el 12,8% «alguna vegada al mes» i el 7,8% «alguna vegada al trimestre».

El sondeig reflecteix que per a la majoria (gairebé el 70%), a Espanya es llegeix poc, tot i que estan igualats els que consideren que els hàbits de lectura s'han mantingut, han baixat o han augmentat en els últims deu anys.

«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger