22.2.17

SUE - LA MÚSICA PRODUEIX EL MATEIX PLAER QUE EL SEXE....

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Un recent estudi d'uns investigadors canadencs és important per ajudar a comprendre i tractar els trastorns d'addicció. El mateix sistema químic cerebral que és responsable de la sensació del plaer obtingut a través del sexe, les drogues i el bon menjar és també fonamental per gaudir de la música, assegura un estudi realitzat per investigadors de la Universitat McGill de Canadà i publicat a la revista 'Nature Scientific Reports'.

"Aquesta és la primera demostració que els opioides del cervell estan involucrats directament en el plaer musical", comenta el psicòleg cognitiu Daniel Levitin, autor principal de la investigació. Com assenyala l'expert, anteriorment els científics utilitzaven les imatges neurològiques per mapejar les àrees del cervell que s'activen quan experimentem plaer musical, encara que els científics podien només inferir la implicació del sistema opioide.

En el seu estudi l'equip de Levitin va bloquejar selectiva i temporalment els opioides en el cervell dels participants utilitzant naltrexona, un fàrmac àmpliament receptat per al tractament de trastorns d'addicció. Després, els investigadors van mesurar el plaer que experimentaven els participants després d'escoltar les seves cançons favorites per descobrir que la música ja no els provocava tanta satisfacció com abans.

Les coses que ens produeixen plaer (com l'alcohol, el sexe o el joc) poden conduir a un comportament addictiu que pot perjudicar les relacions personals i impedir portar una vida normal. Per tant, comprendre les arrels neuroquímiques del plaer ha estat un dels objectius més importants de la neurociència des de fa dècades.

«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger