26.2.17

SUE - ELS GOSSOS TAMBÉ MOUEN LA CUA QUAN ESTAN TRISTOS

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Quan un gos mou la cua, solem interpretar-ho com un signe d'alegria i felicitat. Un grup de científics de la Universitat de Trento (Itàlia) ha descobert, però, que el balanceig del seu apèndix també és senyal de tristesa i que la diferència rau en el costat cap al qual s'inclini el moviment, sent la dreta senyal de emoció positiva i l'esquerra, de negativa.

Per obtenir aquesta conclusió, els experts van estudiar la reacció de diferents gossos davant la visualització d'enregistraments d'altres gossos movent la cua. Aquest biaix en l'oscil·lació de la cua és difícil d'apreciar per a la vista humana, però no per a la canina, ja que ells ho detecten amb facilitat. Els resultats van revelar que els gossos patien un increment del seu ritme cardíac i ansietat al veure a un altre gos amb la cua lleugerament inclinada cap a l'esquerra, ja que ho atribuïen a sensacions negatives com ara trobar-se davant un perill o amenaça. En canvi, quan el gos del vídeo s'inclinava la seva cua cap a la dreta, el seu homònim romania totalment relaxat.

Segons l'estudi, es tracta d'un tipus de comunicació no intencionada, derivada del funcionament asimètric del cervell del can. Així, la cua s'inclinaria cap al costat de l'hemisferi cerebral actiu en aquest moment. -
«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger