22.2.17

SUE - CÓRRER REDUEIX LA MIDA DEL CERVELL

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Com pot ser que córrer redueixi la mida del cervell? Amb tots els beneficis que aporta l'exercici físic, córrer és dolent per a la salut? ¿Córrer em farà més 'tonto'? Necessitava respostes, perquè si córrer vol dir que em fa més "curt", buscaré un altre esport. Potser practiqui el noble art del frisbee el gos a partir d'ara ...

Un estudi alemany afirma que córrer distàncies molt llargues redueix el cervell. Portar el cos a l'extrem i córrer llargues distàncies pot provocar que el cervell es redueixi en un 6,1%, tal com afirma un estudi dut a terme a Alemanya. Encara més sorprenent és el fet que els investigadors van descobrir que, al cap de vuit mesos, el cervell tornava a la seva grandària normal.

Per a aquest estudi, els científics de l'Hospital Universitari d'Ulm (Alemanya) van avaluar a 44 participants de l'edició del 2009 de la Trans Europe Foot Race, una competició que consisteix a córrer d'Itàlia a Noruega, és a dir, una distància de 4.500 km a 64 dies.

La investigació va ser dirigida per Uwe Schütz, un radiòleg germànic, i els resultats van ser presentats al Congrés Anual de Radiologia. Aquest estudi contradiu la majoria d'estudis duts a terme fins al moment, perquè afirmen que córrer aporta molts beneficis psicològics i neurològics: millora l'estat d'ànim o redueix el risc de patir malalties degeneratives, entre d'altres.
Schütz explica que: "Malgrat els efectes negatius sobre el cervell que l'estrès catabòlic d'un ultramarató provoca, això es deu a un procés adaptatiu i reversible. No hi ha lesions a llarg termini ". A més, "Sembla ser que aquesta disminució de la matèria grisa es deu a la monotonia d'estar mirant al front durant tants dies seguits. És com si el cervell es relaxar-se ".

En altres paraules, tot apunta que aquesta pèrdua de massa afecta la zona de la visió, el que el corredor de llarga distància coneix com "visió de túnel". Però compte, no hi ha motiu per cancel·lar la teva sessió de running d'aquesta tarda, ja que no sembla que passi el mateix amb una marató o practicant jòguing.

La runnorexia sí que és un problema real que pot afectar els corredors habituals. Aquest fenomen provoca que la persona sobrevalori el running, i el converteixi en la prioritat de la seva vida, fins i tot per sobre de la família, els amics, la feina, etc.

Córrer ho és tot per a un "runnoréxic", i no poder realitzar el seu entrenament per algun motiu significa una gran frustració. S'han reportat casos de persones que cancel·len cites o no treballaran un dia per poder dur a terme la seva sessió, ja que el malestar que senten aquests individus si no realitzen aquestes sessions és superior a ells. Això una de les senyals que pateixen una obsessió.

Els símptomes de la runnorexia són iguals als de l'addicció a qualsevol tipus d'exercici físic (per exemple, l'entrenament amb peses). Aquests símptomes apareixen quan la persona no pot realitzar l'activitat física, i poden ser: ansietat, depressió o irritabilitat.

«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger