22.2.17

SUE - CIENTÍFICS DESCOBREIXEN PER A QUE SERVEIX EL SEXE

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Segons un estudi publicat a la revista científica britànica 'Proceedings of the Royal Society', el sexe existeix per evitar malalties de manera més eficient. Stuart Auld, biòleg de la Universitat de Stirling a Escòcia responsable d'aquest treball d'investigació, va explicar que "una de les interrogants més antigues de la biologia evolutiva és per què existeix el sexe".

La reproducció sexual, en contrast amb altres sistemes com la clonació, ha estat considerada una pèrdua de temps. No obstant això, segons aquest estudi, és clar que s'ha menyspreat els seus avantatges evolutius. Segons la teoria de la selecció natural de Darwin, la reproducció sexual ofereix grans avantatges, ja que genera canvis genètics, la qual cosa augmenta les possibilitats que la descendència tingui una genètica més idònia per enfrontar-se a un ambient amb nous patògens en constant evolució. La clonació, per la seva banda, no ofereix aquest tipus d'avantatges, ja que l'agent del qual es clona un nou ésser no és capaç de desenvolupar aquests canvis genètics per si sol.

No obstant això, d'acord amb Auld, "el sexe necessita ser dues vegades més eficaç que la clonació per compensar els seus costos. Perquè el sexe resulti afavorit en la selecció natural, la mare ha de produir dues vegades més cries o generar descendents que siguin dues vegades millors. "

La solució que van trobar els científics per poder evidenciar els pros i contres de la reproducció sexual en diferents espècies enfront dels de la reproducció per clonació, va ser utilitzar com a subjecte d'estudi a una criatura que pot reproduir-se de les dues formes: la puça de mar . En analitzar els cries que tenia per ambdós tipus de reproducció, van trobar que "les generades mitjançant el sexe emmalaltien menys", assegura Auld. Segons ell, això explica per què, tot i que en diferents espècies el sexe implica diferents "costos", segueix existint una constant necessitat de reproducció per aquesta via.
«
Next
Entrada més recent
»
Previous
Entrada més antiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright ©2016 SEGONS UN ESTUDI... • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger